Besplatna dostava već od 49€ u Hrvatskoj! 📦

  Artikl je dodan

  Uvjeti prodaje

  1. Pravne napomene

  OhMyCandyBox (OMCB)

  Ruđera Boškovića 27, 21000, Split Hrvatska

  Email: info@ohmycandybox.hr


  Web-lokaciju hostira Shopify


  2. Namjena

  Ovi opći uvjeti prodaje odnose se na odnose između:

  • s jedne strane, tvrtka OhMyCandyBox (u daljnjem tekstu „OMCB”), i
  • s druge strane, svaka fizička osoba koja djeluje kao potrošač u smislu zakona i sudske prakse (u daljnjem tekstu: „Kupac“), koja želi obaviti kupnju putem OMCB web stranice (https:/ /ohmycandybox.hr, u daljnjem tekstu: "Site").

  Kupnja proizvoda na Stranici podrazumijeva bezrezervno prihvaćanje od strane Kupca ovih općih uvjeta prodaje.

  OMCB zadržava pravo izmjene svojih općih uvjeta prodaje u bilo kojem trenutku. U tom slučaju, primjenjivi opći uvjeti prodaje bit će oni koji su na snazi ​​na datum naručivanja proizvoda na Stranici od strane Kupca.

  3. Proizvodi

  3.1 Dostupnost

  OMCB obavještava Kupca o dostupnosti proizvoda na Stranici u stvarnom vremenu.

  Međutim, ako se pokaže da proizvodi nisu dostupni nakon narudžbe, OMCB će ga obavijestiti što je prije moguće i ponuditi povrat iznosa proizvoda koji nedostaju, u obliku kredita koji vrijedi godinu dana na stranici ili u novcu.


  3.2 Opis

  OMCB pruža – u skladu s najboljim tržišnim standardima – najveću pažnju i točnost u predstavljanju i opisu proizvoda na Stranici, u granicama korištene tehnike i IT opreme. Stoga je moguće da se na Stranici pojave nebitne pogreške, što Kupac potvrđuje i prihvaća.

  S obzirom na način digitalne prezentacije proizvoda na stranici, također je moguće da Kupčeva percepcija fotografije proizvoda ne odgovara točno samom proizvodu. OMCB neće biti odgovoran za takve nebitne pogreške u fotografskom prikazu proizvoda na Stranici ili u percepciji. U svakom slučaju, u slučaju neusklađenosti isporučenog proizvoda s njegovim opisom na Stranici, Kupac može: ili iskoristiti svoje pravo na povlačenje ili primijeniti zakonsko jamstvo sukladnosti pod gore navedenim uvjetima. – nakon što je definirano (članak 9. i 11.).


  4. Cijena

  Cijene proizvoda koje se pojavljuju na stranici su cijene koje uključuju sve poreze (TTC) u eurima, isključujući troškove dostave. OMCB zadržava pravo izmjene svojih cijena u bilo kojem trenutku. Međutim, cijena koja se pojavljuje na Stranici u trenutku potvrde narudžbe bit će jedina primjenjiva na Kupca.

  Cijena navedena u potvrdi narudžbe izražena je s uključenim porezima i uključuje troškove dostave i administrativne troškove.

  Kupac je odgovoran za poreze kao što su carine ili primjenjivi lokalni PDV, koje mogu zatražiti lokalne vlasti zemlje isporuke.

  Minimalni iznos narudžbe (bez troškova dostave) je 15 €, osim ako se ne koristi kod kupona.


  5. Promaknuća

  Kodovi kupona poslani kupcu e-poštom primjenjivi su na buduću internet narudžbu u granicama uvjeta opisanih u ponudi.

  Da biste imali koristi od ovih sniženja i/ili darova, kod mora biti naveden u polju "Kod kupona" koje se pojavljuje na stranici, prilikom provjere košarice. Ako kupac ne unese kod kupona prije potvrde narudžbe, neće ga moći iskoristiti.

  Kodovi kupona se ne mogu kombinirati.


  6. Narudžbe

  Ako Kupac želi izvršiti narudžbu, mora:

  • Ispunite obrazac za registraciju na kojem će navesti sve tražene podatke ili navesti svoju e-mail adresu i lozinku ako su već kreirali korisnički račun na Stranici,
  • Odaberite proizvode na stranici, u željenoj količini, koji se dodaju u Vašu “Košaricu”,
  • U košarici po potrebi ispunite polje “Kod kupona” i kliknite na “U redu” za primjenu,
  • U ovoj fazi Klijent može izabrati da
   (i) prelazak na sljedeću stranicu,

   (i) Ako Kupac prijeđe na sljedeću stranicu, mora:

  • Napravite račun ili se prijavite na svoj račun ako to već niste učinili,
  • Potvrdite adresu za naplatu i odaberite adresu za dostavu, eventualno dodajte pakiranje poklona (plaćeno, naznačena je cijena s PDV-om) i/ili personaliziranu poruku za primatelja paketa i prijeđite na sljedeću stranicu,
  • Odaberite način isporuke i relejnu točku ako je primjenjivo, idite na sljedeću stranicu,
  • Odaberite način plaćanja i
  • Prihvatite opće uvjete prodaje i potvrdite narudžbu klikom na gumb “Potvrdi”. U slučaju platnih kartica, tipka “Validate” također potvrđuje plaćanje.
   Zabranjena je prodaja alkohola maloljetnim osobama, kada Kupac potvrdi svoju narudžbu, časno potvrđuje da je stariji od 18 godina.
   Kupac tada više neće moći mijenjati svoju narudžbu te se obvezuje izvršiti plaćanje.

  • Izvršite plaćanje pod navedenim uvjetima.

  Nakon provjere, OMCB će kupcu putem e-pošte potvrditi da je njegova narudžba registrirana.

  U tu svrhu, on službeno prihvaća korištenje e-pošte za sažetak sadržaja svoje narudžbe od strane OMCB-a. Zadržavanjem ove e-pošte i/ili njezinim ispisom Kupac ima dokaz o narudžbi koji OMCB preporučuje da zadrži.

  Korisnik se poziva da obavijesti OMCB o svim pogreškama i/ili propustima sadržanim u ovom sažetku.


  7. Plaćanje

  Cijena dospijeva odmah na dan narudžbe.

  Plaćanje se vrši:

  • bankovnom karticom (CB, Visa, Mastercard ili Amex): izvršit će se online korištenjem sigurnog sustava našeg partnera Stripe ili putem Paypala,
  • pouzećem (ponuđeno u nekim zemljama).

  Narudžba će biti potvrđena tek nakon:

  • Potvrda transakcije od strane klijentove banke i od strane našeg pružatelja usluga plaćanja (Stripe ili Paypal).

  U slučaju nepotvrde plaćanja, narudžba će biti poništena, o čemu će OMCB obavijestiti Kupca.

  OMCB zadržava pravo odbiti isporuku ili ispoštovati narudžbu kupca koji nije platio u cijelosti ili je djelomično platio prethodnu narudžbu ili s kojim je u tijeku spor oko plaćanja.

  Klijenta se obavještava da se OMCB ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu pronevjeru ili lažnu upotrebu bilo kojeg sredstva plaćanja koje nije otkriveno.


  8. Isporuka

  Svi načini dostave i rokovi isporuke opisani su na stranici "Dostava" stranice.

  Pošiljka se vrši sljedivim paketom u Hrvatskoj i Sloveniji.

  Vremena dostave spomenuta na Stranici u trenutku narudžbe počinju od potvrde narudžbe (tj. nakon potvrde plaćanja) i priopćena su Kupcu u e-poruci koju mu je poslao OMCB nakon potvrde narudžbe.

  Rokovi dostave navedeni su samo u informativne svrhe.

  Ako, zapravo, rok isporuke prekorači ono što se kupcu čini prihvatljivim iu svakom slučaju zakonski rok od 30 dana, kupoprodajni ugovor se može otkazati: roba će biti vraćena u skladište na trošak OMCB-a, a kupac će dobiti povrat uplaćenih iznosa nakon potvrde narudžbe.

  Ugovor se smatra raskinutim po primitku pisma ili pisanog teksta koji nas obavještava o ovoj odluci, osim ako je izvršen između slanja pisma od strane Klijenta i njegovog primitka od strane OMCB-a: sve dok je roba isporučena Kupcu, ugovor se više ne može raskinuti.

  Kupac će i dalje imati mogućnost povlačenja, ali tada će troškovi povrata biti njegova odgovornost (vidi članak 9.).


  Isporuke se vrše na adresu dostave koju Kupac navede na Stranici.

  Informacije prenesene OMCB-u prilikom naručivanja uključuju njegovu odgovornost.

  Oni se više ne mogu mijenjati nakon potvrde narudžbe. U slučaju pogreške u tekstu identiteta i/ili kontakt podataka primatelja, OMCB se ne može smatrati odgovornim za nemogućnost isporuke naručenih proizvoda.

  Prilikom primanja ili preuzimanja paketa na relejnom mjestu, Kupac je dužan provjeriti njegov sadržaj, kako bi izrazio eventualnu zadršku ukoliko isti ne odgovara njihovoj narudžbi ili je oštećen.


  9. Povlačenje

  Kupac ima pravo na odustanak od četrnaest (14) dana od datuma primitka narudžbe.

  Bez obzira na razlog povlačenja, on mora obavijestiti OMCB u gore navedenom roku vraćanjem propisno ispunjenog obrasca za povlačenje (koji se može preuzeti sa Stranice) ili bilo koje druge pisane izjave kojom obavještava OMCB o provedbi svog prava na povlačenje.

  Kupac će zatim vratiti proizvode što je prije moguće, a najkasnije u roku od četrnaest (14) dana nakon obavijesti o odluci o povlačenju.

  Proizvodi će biti poslani u besprijekornom stanju, u originalnom pakiranju iu uvjetima koji omogućuju ponovno stavljanje u prodaju od strane OMCB-a.

  Navedeno je da su troškovi i rizici povrata odgovornost kupca, on neće moći tražiti njihov povrat od OMCB-a. Preporučamo im da zadrže sve dokaze o ovom povratu.

  Nakon što su proizvodi primljeni ili je OMCB korisničkoj službi dostavljen dokaz o otpremi, kupcu će biti vraćen puni plaćeni iznos – uključujući početne troškove dostave koje je fakturirao OMCB.

  U skladu s člankom L. 121–20–2 Zakonika o zaštiti potrošača, podsjećamo kupca da se gore navedeno pravo na odustajanje ne može ostvariti za ugovore o isporuci robe za koju postoji vjerojatnost da će se brzo pokvariti ili isteći.


  10. Odgovornosti

  OMCB je predan pružanju brige koja je uobičajena u profesiji kako bi zadovoljio svoje klijente. OMCB je automatski odgovoran prema Klijentu za pravilno izvršenje ugovora sklopljenih s njim.

  Međutim, OMCB se ne može smatrati odgovornim za neizvršenje sklopljenog ugovora zbog radnji Klijenta ili zbog više sile. Vanjski, nepredvidivi i neodoljivi događaji smatraju se takvima, u skladu s važećom francuskom sudskom praksom (katastrofe, požari, poplave, štrajkovi, kvarovi ili kvarovi opreme, prijevoznih sredstava, komunikacija itd.).

  OMCB se ne može smatrati odgovornim u slučaju kašnjenja zbog dobavljača.

  Ponuđeni proizvodi u skladu su s važećim francuskim zakonodavstvom.

  OMCB odbija svaku odgovornost u slučaju da isporučeni proizvod nije u skladu sa zakonodavstvom zemlje isporuke.


  OMCB se ni pod kojim uvjetima ne može smatrati odgovornim za štetu koja bi mogla nastati nepravilnom uporabom proizvoda koji se stavljaju na tržište: alergije, trovanja itd.

  Odgovornost OMCB-a će u svakom slučaju biti ograničena na iznos narudžbe.


  11. Pravna jamstva

  11–1 Pravna jamstva sukladnosti

  Svi proizvodi koje prodaje OMCB podliježu zakonskim jamstvima definiranim člancima L. 217–4 do L. 217–14 Potrošačkog kodeksa, a posebno:

  • Članak L.217–4:
   „Prodavatelj isporučuje robu u skladu s ugovorom i odgovoran je za svaki nedostatak sukladnosti koji postoji u trenutku isporuke.

  On je također odgovoran za nedostatke u sukladnosti koji proizlaze iz pakiranja, uputa za sastavljanje ili instalacije kada je to bila njegova odgovornost prema ugovoru ili je izvršeno pod njegovom odgovornošću. »

  • Članak L.217–5:
   „Imovina je u skladu s ugovorom:

  1° Ako je prikladan za uporabu koja se obično očekuje od slične robe i, gdje je primjenjivo:

  • ako odgovara opisu prodavatelja i ima svojstva koja je prodavatelj kupcu predočio u obliku uzorka ili modela;
  • ako ima kvalitete koje kupac može opravdano očekivati ​​s obzirom na javne izjave prodavača, proizvođača ili njegovog predstavnika, posebno u oglašavanju ili označavanju;
  • 2° Ili ako ima karakteristike definirane zajedničkim dogovorom stranaka ili je prikladan za bilo koju posebnu upotrebu koju traži kupac, na koju je upozorio prodavatelj i koju je ovaj prihvatio. »
  • Članak L.217–12:
   “Tužba zbog nesukladnosti propisana je u roku od dvije godine od isporuke robe. »
  • Članak L.217–8:
   “Kupac ima pravo zahtijevati da roba odgovara ugovoru. On, međutim, ne može osporiti sukladnost pozivajući se na nedostatak za koji je znao ili ga nije mogao zanemariti kada ga je ugovorio. […] »

  Provedba jamstva sukladnosti
  U slučaju nesukladnosti, OMCB nudi Kupcu zamjenu ili povrat novca za proizvod. Izbor ovisi o njemu, osim kada generira nesrazmjerne troškove za OMCB.

  Kupac može ishoditi raskid ugovora ili njegovo smanjenje (smanjenje cijene robe) ako je nedostatak veći, a rok za odabrano rješenje dulji od 1 (jedan) mjesec od podnošenja zahtjeva; ili da nijedno sredstvo nije izvedivo.

  Neće se naplaćivati ​​naknade za zamjenu, popravak, raskid ili raskid ugovora.


  11–2 Pravno jamstvo protiv skrivenih nedostataka

  Definirano je člancima 1641. do 1649. Građanskog zakonika koji su djelomično reproducirani u nastavku:

  Prodavatelj se obvezuje jamstvom za skrivene nedostatke prodane stvari koji je čine neprikladnom za uporabu za koju je namijenjena ili je umanjuju u tolikoj mjeri da je kupac ne bi stekao ili je ne bi stekao. dao nižu cijenu za njih, ako ih je poznavao.

  Zakonsko jamstvo pokriva sve troškove nastale zbog skrivenih nedostataka.

  Profesionalac ne odgovara za prividne nedostatke u koje se kupac sam mogao uvjeriti, već za skrivene nedostatke, čak i ako ih nije svjestan, osim ako je u tom slučaju ugovorio da neće biti dužan pružiti jamčiti.

  Nedostatak mora nastati prije prodaje i učiniti proizvode neprikladnima za upotrebu za koju su namijenjeni.

  Kupac ima izbor između vraćanja artikla i povrata cijene ili zadržavanja artikla i povrata dijela cijene.

  Rok za poduzimanje radnji je 2 godine od otkrivanja kvara.


  12. Intelektualno vlasništvo

  Svi elementi OMCB stranice jesu i ostaju njezino intelektualno i isključivo vlasništvo.

  Nitko nije ovlašten reproducirati, iskorištavati, redistribuirati ili koristiti iz bilo kojeg razloga, čak i djelomično, elemente stranice, bilo softverske, vizualne ili zvučne.

  Sve kopije teksta, fotografija ili bilo kojeg sadržaja bit će otkrivene, a prekršitelji kazneno gonjeni.

  Kada se pokuša kopirati elemente Stranice, osoba se obavještava o nezakonitosti stvari putem skočnog prozora.


  13. Zaštita osobnih podataka i povjerljivost

  OMCB će sve podatke koje Klijent dostavi tretirati uz najstrožu povjerljivost.

  U skladu sa zakonom “Informatique et Libertés” od 6. siječnja 1978 :

  • Kupac ima pravo pristupa, ispravka i brisanja podataka koji se na njega odnose. Za to jednostavno pošaljite zahtjev e-poštom na sljedeću adresu: info@ohmycandybox.hr

  14. Rješavanje sporova

  U slučaju problema ili neslaganja u vezi s primjenom, tumačenjem i/ili izvršenjem općih uvjeta prodaje, francuski tekst će imati prednost nad prijevodima.

  Ovi opći uvjeti online prodaje podliježu francuskom zakonu, osim ako obvezujuće odredbe ne proizlaze iz Uredbe EZ-a br. 593/2008 od 17. lipnja 2008. o pravu koje se primjenjuje na ugovorne obveze (Rim I).


  15. Potrošnja i zdravlje

  OMCB prodaje hranu i piće koje može biti masno, slano i slatko. Pretjerana konzumacija ove vrste hrane može utjecati na zdravlje.

  OMCB prodaje alkoholna pića.

  Zabranjena je prodaja alkohola maloljetnim osobama, kada Kupac potvrdi svoju narudžbu, časno potvrđuje da je stariji od 18 godina.

  Konzumacija alkohola je opasna za vaše zdravlje.


  16. Valjanost općih uvjeta prodaje

  Ako se bilo koja od klauzula ovih općih uvjeta prodaje proglasi ništavnom u cijelosti ili djelomično, ostale klauzule i druga prava i obveze koje proizlaze iz ovih općih uvjeta prodaje ostat će nepromijenjeni i ostat će primjenjivi ako se njihova primjena ne donese . nemoguće.